Partnerschap Bosta - Compas Agro in project Bright 5

Bosta B.V. is officieel partnerbedrijf geworden van Compas-Agro in het project Bright 5. Een project dat 5 unieke sectoren vertegenwoordigd met research, ontwikkeling en innovatie.

 

Wat is Bright 5?

Bright 5 is een project waarin een unieke samenwerking is tussen telers, bedrijven, het onderwijs en de overheid. In Bright 5 staan 5 unieke sectoren centraal die sterk vertegenwoordigd worden in Zuidoost Nederland; blauwe bessen, aardbeien, asperges, champignons en boomteelt. De unieke samenwerking brengt research & development naar een hoger niveau, versterkt de positie van de vijf sectoren en brengt innovatie terug in de regio.

Om dit allemaal te realiseren worden speciale fieldlabs (proefvelden) aangelegd op Brightlands Campus Greenport Venlo. Het project brengt ruim 180 ondernemers samen en creëert cross-overs binnen de vijf sectoren op het gebied van onderzoek en innovaties in groene gewasbescherming, vitale bodem, big data, vitale plant, verwaarden reststromen en teelt gerelateerde inhoudsstoffen.

 

De bijdrage van Bosta.

Bosta blijft zich graag ontwikkelen op het gebied van irrigatie. Door dergelijke innovaties en onderzoeken kunnen wij ons steeds verder specialiseren en dus nog beter instemmen op de behoefte van onze klanten. Zo zijn wij in staat om onze bijdrage te leveren door middel van kwaliteitsproducten die gebruikt zullen worden in de fieldlabs.

Wij zien enorm uit naar een fijne samenwerking met Compas-Agro.