Water for all - World Water Day 2019

World Water Day is een dag waarop de VN het belang van water wil benadrukken. Tegenwoordig leven miljarden mensen nog steeds zonder schoon drinkwater en worstelen om te overleven. Het gekke is dat onze planeet voldoende water heeft. We moeten er alleen voor zorgen dat het de juiste kwaliteit heeft en naar de juiste plaatsen wordt verspreid

Bij MegaGroup dragen we bij aan het brengen van water tot leven door wateroplossingen aan onze klanten te verkopen. Maar we willen ook een rol spelen in het beschikbaar maken van water om het leven van mensen te verbeteren. Daarom hebben we in onze strategie opgenomen dat we graag een bijdrage leveren aan het milieu en het potentieel willen ontgrendelen van de gemeenschappen in Kajiado, Kenia, met schoon drinkwater.

Om dit te realiseren hebben we WaterStarters opgericht, waarmee de aanpak van een sociale onderneming wordt gevolgd. Een sociale onderneming is een onderneming die de kracht van commercie gebruikt om een positieve impact te maken op de lokale economie.

WaterStarters is een platform om achtergestelde ondernemersgemeenschappen te verbinden met investeerders voor de ontwikkeling van energie efficiënte watertappunten en de oprichting van een, op water gericht, sociaal bedrijf. Het is gebaseerd op de rol van water als hulpmiddel voor het stimuleren van sociaal-economische activiteiten, zoals tuinbouw, bijenteelt en pluimveehouderij. Dit zorgt ervoor dat het inkomen en de kwaliteit van voeding van de huishoudens verbeterd.

Met het WaterStarters model zullen de opbrengsten van elk watertappunt worden verzameld en beheerd door middel van een slimme prepaid watermeter. De inkomsten zullen op gepaste wijze worden verdeeld voor; de terugbetaling van investeerders, het dekken van operationele kosten en het uitbouwen van de prepaid watermeters naar minder bedeelde gemeenschappen. Er zal groene energie gebruikt worden om de bedrijfskosten te minimaliseren, terwijl de 3R-principes (Retain, Recharge and Re-use) zullen worden gebruikt voor technische en ecologische duurzaamheid.

We willen u graag uitnodigen om samen met ons water ter beschikking te stellen over de hele wereld. Binnenkort wordt onze website gelanceerd waar u kunt doneren. Blijf ons dus in de gaten houden!

footer-banner-for-WWD-amref-fotos